12. elokuuta 2012

Tämän päivän tarina...

Aamulla oli tosiaan klo 7 kello soimassa. Lämmöt edelleen alhaalla, mutta kova huoli vihreästä limasta. Soitin sillon ELL, muttei vielä lähdetty. Ronja alko olee hieman vaisu ja outo, jotenka soitin puoli kymmenen aikaan uudestaan, että tultaisiin ny tarkistukselle.

Matkalla autossa Ronja läähätti, mutta loppua kohden lopetti. Päästiin heti huoneeseen ilmottautumisen jälkeen. Ronja oli avautunut täysin, kun lääkäri koitti, mutta ponnisteli aika hiljakseen. Ultralla tarkistettiin sydämiä, jotka pomppaili n. 160krt/minuutissa. Ultratessa Ronja alko jo vähän ponnistelemaan joten laitettiin se koppaansa lattialle, jossa ponnistelu jatku. Lopulta alko tuntumaan jo mötikkä ja ensimmäinen poju synty klo 10.20. Avustaja leikkas napanuoran ja Ronja hoiti lapsosensa hienosti. Kuulemma esimerkillinen emo :)

Paperihommat tehtyä ja 170€ lasku maksettua lähdettiin kotia kohti suorittamaan loppujen tulo. Autossa taas läähätystä. Ropo oli omassa kopassa ja pentu lämmitetyssä kopassa Milkan sylissä :)

Kotio päästiin ja aika pian siitä alko tapahtumaan. Tovin se puunas ekaa pentua, jonka jälkeen se laitettiin taas lämmittelemään erilliseen koppaseen ja keskityttiin Ropon supistuksiin. Ronja oli mainio, kun sille esitti ponnistus ääntä, niin se reippaasti ponnisti :) Toinen lapsonen, laikukas tyttö (MUN <3) syntyi 12.37.

Siitä n. vartti alko taas kovempi supistelu. Puunattu typy meni veikan kans muhimaan koppaan ja taas keskityttiin Ronjaan. Ronja alko vähän olla jo väsyny ja kolmas lapsonen oli tulossa peppu eellä. Ronja ei jaksanu sitä pusertaa vaikka pussia näky jo hieman. Ooteltiin n. 10 minuuttia, jollon Ronja alko taas hienosti hommiin. Milka avitti supistusten tahdissa kolmoslasta tulemaan. Matkalla kuitenkin kalvot puhkes ja hetki kesti ennenkun pääkin tuli ulos. Sieltä tupsahti kolmantena laikukas poika kello 13.12.

Samantien sen jälkeen Ronja alko supistelemaan. Poju jäi aika märäks ja laitettiin sisarten kanssa muhimaan. 9 minuuttia ja viimoinen musta typy tuli maailmaan kello 12.21. 

Alusten vaihto ja lapsoset Ropon luokse maitobaarille. Tietysti ennen koppaan laittoa ja uutta ponnistelua lapsoset sai maitohuikat valvonnan alaisena.

Ja näin saatiin nelikko koolle. elinvoimaisena. Hieman joutu Milka imemään nielusta limoja ja Ronja ehti napsia kaikkien jälkeiset.

Lapsoset sai mamman kyljessä olla aika pitkään, ennenkun vein Ropon pisulle, pyllypyykille ja tarjosin energiapommin. Nyt ne tuolla kaikki yhres koos tuhistaa. Ronja on ylpeä äiti ja minä vieläkin ylpeämpi omistaja. 

Kolmella lapsosella on vähäsen valkosta rinnassa, kuten Kaapo-Isillä :)

Ja kuten huomata saattaa... Meidän tapauksessa lämpöihin ei ollu luottamista ja automatka laukas ponnistelut  :)


Eilen odottelua...
Tältä päivältä...
1. poika

2. tyttö

tyttö
3. poika

poju

4. tyttö

1. Poika. Musta punaisin merkein. 226g.
2. Tyttö. Mustalaikullinen. 210g
3. Poika. Mustalaikullinen. 244g.
4. Tyttö. Musta punaisin merkein. 244g.

15 kommenttia:

 1. Ihan mielettömästi onnea nelikon syntymisestä!! Aika veikeästi meni tuo sukupuolijakauma ja värijakauma. Onhan ne lutusia vuo vastasyntyneet. Niin pieniä ja niin avuttomia. Tosin täytyy myöntää, että tosi somiksi koiranpennut mielestäni muuttuvat oikeastaan vasta siinä vaiheessa kun niillä on silmät auki ja neliikkuvat. Muutaman viikon päästä teillä on tosi somia pentuja!! M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt ne on söpöjä pikku natusia, mutta tosiaan parin viikon päästä niistä tulee somia koiralapsosia :)

   Kuvasaastetta luvassa ;)

   Poista
 2. Onnittelut lapsukaisista! Onnea tulevaan ja toivotaan, että sekä emo että pesue pysyvät terveinä. :) T. Mauri-eno

  VastaaPoista
 3. Noi on kyl nättejä ku mansikat. Onnea koko porukalle!

  VastaaPoista
 4. Miten ihanaa, odotukselle Happy End!!
  Ronja sitten suoriutui upeasti ja pienet ovat jo nyt aivan ihanan näköisiä <3
  Isot onnittelut Töölöstä!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia :) Ronja todellakin oli upea synnyttäjä ja upea hoitaja :) Ihania <3

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka suloisia ne onkaan. Paljon onnea pienokaisista, niin emälle kuin emännällekin. Kyllä oli varmaan Ronjalla tukalat oltavat viime hetkillään, vatsakin niin pullollaan. Toivotaan, että vauvat pysyvät terveinä ja kasvavat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ja toivotaan parasta :) Ihmeen lunki se oli koko aika. Ja tosi rauhallinen synnyttäjäkin. Ei turhia panikoinu ja reippaasti ponnisti :)

   Poista
 7. Hurjasti onnea! Olin nettipimennossa enkä päässyt seuraamaan tapahtumia mutta huisin jännää teillä on ollut. Ja pennut on niiin suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli jännää ja onneks kaikki tapahtu tosi nopeasti ja hyvin. Pennut on kyllä sulosia ja niin silkkisiä :)

   Poista
 8. Huimasti onnea! :) Ihania ovat ja niin pikkuisia vielä...voi että <3

  VastaaPoista
 9. ihana ihana ihania pentuja

  VastaaPoista