15. marraskuuta 2012

Tutkimusta, rauhotusta, röntgeniä, kipulääkettä ja lepoa...

Diagnoosi: mäyräkoirahalvaus-epäily, selkäkipu
Ronjan käveleminen on äkillisesti vaikeutunut. Takajalkojen asentotunto on hieman alentunut, mutta raajat toimivat muuten normaalisti. Koira aristaa selvästi selkäänsä rintarangan loppupäästä ja lannerangan alusta. Selkärangan röntgenkuvissa ei todettu normaalista poikkeavaa.

Kyse voi olla pelkästä selkälihaskivusta, mutta mäyräkoirahalvausta eli välilevytyrää ei voida poissulkea. Tämän vuoksi koira ei saa ainakaan kahteen viikkoon leikkiä toisten koirien kanssa tai juosta. Koiran tulisi pääasiassa olla levossa. Jos asentotunto heikkenee lisää, pitää koria laittaa koppilepoon kuudeksi viikoksi. Jos peräpää pettää täysin tai liikkuminen heikkenee akuutisti, suosittelen koiran viemistä saman vuorokauden sisällä magneettikuvauksiin ja mahdolliseen selkälleikkaukseen Eläinsairaala Aistiin Vantaalle.

Markus Kiili, Eläinlääkäri

Että semmoinen pommi... Huhhuh. Lekuriin lähtiessä nostin Ronjan syliin ja se alko ulisemaan. Oli siis selvästi kipeä. Ronja siis lääkärissä eka tutkittiin selkää painellen ja takajalkojen tuntoasentoa koitellen, jonka jälkeen  rauhotettiin. Röntgenhuoneessa Ronja sai sit unen päästä kiinni ja kuvia otettiin kolme. On niin pitkä koira :) Kalkkeumia ei tosiaan kuvissa näkyny, paitsi hännässä, joka on kuulemma normaalia :)

Nikamien välissä ei siis näkynyt kaventumista, mutta siellä saattaa silti olla pieni reikä, joka vuotaa sitä jotain nestettä aiheuttaen kipua. Tuli tänään niin paljon informaatiota ettei kaikkea enää meinaa muistaa.

Josko tämä tästä, toivottavaa tsemppiä!

18 kommenttia:

 1. Voi ei!! :( Ronjalle paljon tsemppiä! Koitahan parantua!

  VastaaPoista
 2. Voi ei, tosi kurjaa. Ronja-ressukka. Pikaista paranemista, suukkoja ja haleja pikkuiselle potilaalle.

  VastaaPoista
 3. Mekin tsempataan sua lämpimästi, Ronja!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti kyse on vaan lihaskivusta.
  Saman asian vuoksi Ollikin kävi eläinlääkärissä pari vuotta sitten ja kun syytä kipuun ei löytynyt, veikattiin lihaskipua. Muutamassa päivässä poika oli entisellään.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lihasvaivaa olis. Ja toivottavasti kipulääke ja lepo auttaa pian! Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 5. Vähän vertaitukea - meillä kävi Caron kanssa samalla tavalla. Caro oli selvästi tuskissaan mutta kuvista ei löytynyt mitään. Lepoa ja kipulääkitystä kaksi viikkoa ja johan helpotti, itse asiassa tosi nopeasti. Valitettavasti tämä toistui parin vuoden päästä uudestaan mutta silloinkaan kyseessä ei ollut mäyräkoirahalvaus.

  Tsemppiä kovasti, toivotaan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan joo parasta. Ja jos kyse on lihaskivusta nii ennemmin se on tervetullut uusiutuvana mitä halvaus :/

   Poista
 6. Rapsuja ja voimia. Kamalaa. Hyvä kuntotutus on uinti jos vaan pääsette johonkin koirauimalaan uimaan kun karvakuono on parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ronja ei vaan voi sietää vettä. Tai oma-aloitteisesti ei veteen mene. Mutta hyvä vaihtoehto kyllä. Uinti on eläimille (mm.hevosille) tosi hyvä liikuntamuoto.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Toivotaan. Ronja on sitkeä sissi ja tänä vuonna kyllä eläinlääkärin tilat tullu tutuiks! Josko loppuelämän saa olla rauhassa :)

   Poista
 8. Voi Ronja-pieni...toivon, toivon, että on vain jokin akuutti venähdys tms. eikä välilevytyrä!

  Pikaista paranemista Ronjalle! Ollaan hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kyse ois vaan lihaksesta. On kyllä huomattavasti pirteämpi mitä eilen!

   Kiitos :)

   Poista