11. marraskuuta 2012

Pohdintaa Ronjan laikuista...

Edelliseen postaukseen tuli kyselyä sikaripunkista.

Eläinlääkäri ei pois sulkenut sitäkään vaihtoehtoa. Tarkemmin asiaa ei tutkittu, mutta vaihtoehtoina oli jotain stressiperäistä, allergiaa, sikaripunkki tai ulkoloiset.

Syitä tähän tutkimattomuuteen oli se, ettei Ronjassa ole näppyjä, se ei kutise eikä selkä lääkärin mielestä näyttäny mitenkään pahalta. Tosin nythän läiskiä on tullut hieman lisää.

Ohjeena kotihoidossa saatiin selän pesua ja tarkkailua. Jos pesu ei auta niin mennään raapenäytteeseen. Muistaakseni lekuri kuitenkin sanoi, että sikaripunkkiin ei varsinaisesti oli hoitokeinoa? Koska Ronjan selkä ei näytä tulehtuneelta. Voihan kyseinen läntillisyys johtua myös raskauden jälkeisistä hormonihommista.

Elviiran kanssakin on ilmaantunut pienen pieni ongelma. Tai oikiastaan kaksi. Toinen on likaantuvat ja haisevat korvat ja toinen on anaalirauhaset. Elviiran suu haisi yks päivä ihan raudalle ja aattelin huvikseen testata onko rauhasissa jotain. Ja olihan siellä. Ei mitenkän hirveää määrää, mutta pikkusen tuli helposti ja kevyesti puristamalla. Elviira ei kuitenkaan "vedä kelkkaa" eikä muutenkaan nuole persustaan. Tähän rauhasongelmaan ensisijaisesti nyt koitan ruuan vaihtoa. Nyt meillä oli jahti&vahdin penturuokaa. Topilla ei oo samaa ongelmaa. Onko hyviä ruokavinkkejä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti