24. tammikuuta 2014

Leikkimökin alle koitin minä rakentaa pesäni...

Oivoivoi.... Nyt on Ronjalla R-A-N-K-K-A-A!!!
Eilen alko näyttää jo aika mahottomalta toiminta, joten päätin jättää sen porukoille yöks. Aikasempikin valeraskaus lieveni heti, kun oli pari yötä poissa kotoa.

Tällä kertaa ei tainnu yökyläilystä olla apuja.

Yks ilta kotio lähtiessä koirat oli porukoilla vielä pissillä, kun vein hevosille vesiä. Ronja piippaili ja tsiikaili leikkimökin alle. Puhelimen taskulampulla katoin, ei näy mitään. Pihassa oli kissan tassun jälkiä, jollon aattelin jonkun 4:stä kisusta olevan karkuteillä. Soitin äitille ja kaikki kisut sisällä. Kuulemma aiemminkin Ronja oli sinne alle kattellu.
Noh, Äiti laitto tänä aamuna mulle viestin "Onko sulla avainta, että saat Epsin sisälle, jos ei ole niin mummolla on avain". Kyselin, että mitäs Ropo ja on avain? "Hyvä, mulla oli aamulla Ropon kans vähän tilanne päällä niin kävi vähän hassusti, oli ulkona leikkimökin alla et piti houkutella pois".

Tajusinpa sit, että se yrittää sinne mennä tekemään kotia näkymättömille lapsille! Ronjan tapoihin, kun ei tosiaankaan kuulu pakkasella olla ulkona paria minuuttia pisempään. Minni muisteli Siirin käyttäytyvän samanlailla omien "raskauksiensa" kanssa.

Mummo soitti mulle myöhemmin, että "Älä sinä laita sitä koiraas häkkisänkyyn" :D Oli käyttäny koiria päiväpissillä. Topi ja Epsi meni ulos ja mummo meni hakemaan Ropoa. Sitä ei näkyny missään! Mummo möyhi sängyn peitot kaikki, kunnes löys Ronjan... tietty sieltä häkkisängystä...

Tänä aamuna vein Epsisen taas hoitoon. Vastassa oli läähättävä ja kuumanenäinen Ronja. Se piti ihan ihme vikinää ja ulinaa, hyppi mun syliin ja oli aivan sekaisin... En ehtiny lähteä vielä töihin, kun se meni mun huoneeseen ja tasajalkaa hyppäs taas häkkisänkyyn.

Se oli tänään porukoiden luona yrittäny hoivata Topin röhkivää possua. Äitin piilottaessa sen, oli Ropo nenä pitkänä ettiny sitä kaikkialta.

Kotiin tultaessa Ronja vikis koko 3km automatkan. Sisällä keräsin äkkiä lelut poies ja Ronja alotti nuuskuttelun heti. Ei löytyny mitään hoivattavaa, joten painu nukkumaan.
Toivottavasti viikonloppu ei tuu olemaan kovin rankka, käy kuitenkin jo vähän sääliks. Ronjalla on selvästi tosi hankala elää nyt ittensä kanssa. Maanantaihin seurailen ja jos ei ala helpottamaan on haettava Ropolle lääkkeet keskeyttämään tuon hormoonimyrskyn. Saattaapi leikkaus olla eessä ennen kesää!


Eilen Ronja jäädessä hoitoon me käytiin Epsin kanssa Milkalla kaakaolla. Itelle toppavaatteet päälle ja Epsille kunnon vaatetus myös. Villapaita, mummomyssy korville, toppatakki ja tossut. Epsi oli niiiiin söpö töppösissään :) Me oikein juostiin toiseen suuntaan!Niin joo. Aatu pieni pesusieni on nykyään palliton. Oli tänään käyny leikkauksessa ja jospa pojun elämä nyt helpottuis eikä tytöt pistäis toisen päätä ihan sekaisin :)

Hyvää viikonloppua toverit! :)

4 kommenttia:

 1. Tuo valeraskaus on inhottava. Raisa ei sentään ole hakenut leluja hoivattavaksi, mutta muuten hakee huomiota piipittämällä ja haukkumalla :/ Ens syksynä nämä vaivat on enään muisto vaan,kun Neiti sterkataan. Haittaa jo harrastuksia siinä määrin, kun vuodesta on ainaki neljä kuukautta hormoonien vallassa. Toivottavasti viikonloppu sujuisi paremmin!

  VastaaPoista
 2. On kyllä. Ronjan toinen valeraskaus ja paljonpaljon pahempi, kun eka :/ Eikä oo ees juoksujen jälkeistä hormonihuurua, vaan muuten vaan tullutta.stään toivottavasti nämä on vaan menneitä muistoja. Viikonloppu ihan ok :) Ei ihan niin sekava koiruus.

  VastaaPoista
 3. Ihanat talvitamineet :) mistä olet hommannut nuo tossut? Tarvis hommata myös meidän mäyrälle kun tassut palelee niin kovasti.

  VastaaPoista
 4. En muista noista tossuista. Joku tavis eläinkauppa varmaankin. Noita punamustia ainakin on varmaan melki joka kaupassa. Elviiralla ainakin tossut toimii hyvin :) ainut mikä on noissa vähän miinusta on kiinnitys. Noissa on aika pitkä resori, josta ei juuri oo mäykyllä hyötyä tai sit ois hyvä jos tarrakiinnitys ois myös resorissa ylenmpänäkin :)

  VastaaPoista