25. huhtikuuta 2013

Kynsiäksidentti...

Tosiaan, unohinkin kirjottaa Epsin kynsienleikkuuäksidentistä aikasemmin. Leikkasin koirien kynnet päivää ennen mätsäreitä. Yks takajalan kynsi meni Elviiralla sit liian pitkälle. En oikeen tiiä mitä siinä tapahtu, mutta loppujen lopuks verta oli kaikkialla! Aattelin jo verenmäärästä, että mätsärit jää väliin. Onneks ei :) mutta...

Pidin tassua paperissa, vedessä ja Epsi seiso oma-alotteisesti myös lumihangessa
hyvän tovin. Vaan eipä lakannu veren tulo. Noh, ei muutakun paperille kasa perunajauhoa, paperi kynttä vasten ja sidettä päälle. Aika pitkään Epsi piti sitä töpsyä ja ulkona jalassa oli vielä lisäks ulkotöppönen.

Ei menny kauaakaan, kun siteestä tuli verta läpi. Ennen tätä oli luutunnu kämpän veritipluista :( Irrotin paketin ja veri oli aika hyvin tyrehtyny. Varpaanvälit oli aika veressä, joten huuhtelin ne. Ja mitäs sit... verenvuoto jatku, kahdesta kynnestä! Siitä alkuperäsestä tosin enempi. Mutta ei ollu enempää sidettä siihen laittaa, joten uus paketti koostu laastarista, haavateipistä ja hello kitty-laastarista!

Eipä tuo menoa haitannu millään muotoa ja iltaan mennessä olikin tassu jo kyl kuiva ja okei :)

Epsi parka :(

4 kommenttia:

 1. Voi toista :( Elmeri nykii jalkojaa, kun se pelkää leikkaamista eikä tykkää siitä yhtään. Nostaa sellasen draamaqueen -esitykset,että naiset jää toiseksi. Sillon, ku rupee temppuilemaan niin saattaa vahingossa leikata kynnen liian lyhyeksi. Sen sitte muistaa vaikka kuinka kauan,että tosta sä leikkasta mun kynttä niin,että veri lensi! (vaikka todellisuudessa tullut vain vähän verta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tytöt onneks on tosi kiltisti eikä nokkiinsa ota moisesta. Elviirakaan ei tajunnu tapahtunutta, ihmetteli ja nuoleskeli vaan veristä tassua. Epsi onneks on aika avoin eikä varmaan seuraavalla kerralla oo moksiskaan :)

   Poista
 2. Tekevälle sattuu. Ei koira siihen kuole, mutta verta tosin tulee himpskutin paljon. Ihan niinkuin ihmisellä sormesta. Eikä ole hyviä konsteja verentulon lakkauttamiseen. Olen joskus miettinyt onnistuisiko sulalla kunttilänvahalla, mutta nyt ei ole tullut leikattua Ossilta hutiin pitkään aikaan. Pari-kolme kertaa olen hutiin leikannut. Mustat kynnet ovat hankalat...Terveisiä "potilaalle", ja mamille kanssa, M-L ja Ossi-mäykky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näitä sattuu mustien kynsien kanssa. Ronjalla kerran takajalasta leikkasin ihan millin ja jokaisesta kynnestä tuli tippa verta. Kertaakaan en vielä ihan noin paljoa oo saanu verta aikaiseks :/ tuttu mäykkykasvattaja sano vinkkinä laittaa tipan fairya.

   Terkkuja sinne myös :)

   Poista