25. syyskuuta 2014

Sairastuvalta terve!

Tänä vuonna päästiin jo syyskuuhun asti ilman lekuria! Ennätykset paukkuu! Noh, tosiaan tänään tuli lähtö tohtorille. Ronjan kanssa tietysti. 

Heräsin aamulla ihmeelliseen maiskutukseen... ekana mietin, että onko Ronja oksentanut ja syö sitä. Ehei, lasit päähän ja lattialle kattomaan mitä tapahtuu. Ronja oli nuollu mattojen vierestä lattiat täyteen kielen jälkiä ja pyys pihalle. Tässä vaiheessa eka ajatus et nielutulehdus on tullut käymään. 

Päästin Ronjan ulos ja se veti himona heinää minkä kerkes. Patistin sen sisälle ja se jatko nuolemista pitkin lattialistoja. 

Laitoin sen kevythäkkiin rauhoittumaan, ettei menis ihan mahdottomaksi lipeskely. Noh, sinne tuli ruohot oksennuksena. Puolisen tuntia seurailin menoa ja soitto lekuriin, johon saatiin aika klo 14. 


Lekuri tutki ensin Ronjan läpikotaisin ja sylkirauhaset oli turpeat. Anaalirauhasissa ei ollu hälyttävää ja lämpökin oli normaali. 

Sitten tuli aika Ronjan painua unille. Piikki kankkuun ja oottelemaan unta. Vartin verran siihen meni, jonka jälkeen lekuri laitto tippoja silmiin ja pikkuiseen jalkaan kanyylin. Happilaite tuotiin huoneeseen ja Ronja oli purkki kuonossa. Lekuri tutki rauhotuksessa nielun tarkemmin ja sieltä löytyi turvotusta äänihuulistakin. 

Olin oikeassa... Nielutulehdus. Ronja ei olis millään tahtonut herätteeseen vastata ja välillä sykkeet menikin 35 tienoille, jollon seurantalaite alko pitämään mekkalaa. Muistaakseni lääkäri lisäs herätettä uudestaan ja Ronja alko vihdoin heräilemään :) Käärin poloisen mun takin sisälle ja mentiin oottelemaan suorakorvaus vastausta. Vakuutus kannatti taas!Univet/Irina Apalkova
Diagnoosi: nielutulehdus

Ronja on alkanut oireilemaan vastaavanlaisesti kuin noin vuosi sitten. Silloin tällöin kakoo. Yleistutkimuksessa nielun ja kurkunpään alue turvoksissa, ei kovin arka. Lämpö normaali (38.6), hengitysäänet normaalit. Nielu tähystettiin rauhoituksessa, siellä ei näkynyt vierasesinettä eikä traumaan viittaavia löydöksiä. Nielun alue tasaisen turvoksissa ja punoittava. 

Aloitetaan antibioottikuuri ohjeen mukaan. Ronja sai yhden kipulääkepistoksen klinikalla. 

Rauhoituksen jälkeen potilas sai herätteen pistoksena ja heräili klinikalla. Kotona nukutuksesta toipuvaa potilasta pidetään lämpimässä paikassa lattiatasossa. Ruokaa saa tarjota vasta, kun potilas on täysin herännyt ja kävelee normaalisti. 

Tämä olikin meille uusi lääkäri, koska ei ole tullu käytyä aikoihin lääkärissä. Univetiin onkin tullu parikin uutta lääkäriä. Loka-marraskuussa oiskin rokotusten ja Elviiran selkäkuvien aika. Yritetään saada aika Kallelle, se on paras! Tosin ei tämän päiväisessä lääkärissäkään moitteita ollu! Todella mukava ja huolellinen lääkäri!

Nyt siis pari viikkoa aamuin illoin lääkettä potilaalle. Toivotaan, että pian menee ohi vaivat :)Pieni pätkä Elviiran kuulumisille. Sekin säikäytti mut yks yö. N. 13 alkoi yhtäkkiä korisemaan suupielet pitkänä aivan vallattomasti. Säikähdin pökerryksissä niin paljon, että nappasin sen vaan äkkiä syliin! Elviira tais olla unessa vähän vieläkin ja nopeasta tilanteesta tokeentuessaan alkoi häntä heilumaan ja pari pusuakin tuli :) Laitoin Elviiran maahan ja heti neiti meni syömään luuta ihan muina miehinä :) Tais vaan kuorsatessa mennä kuolaa väärään kurkkuun. 

Toko oli tiistaina ja meni ihan ok. Märkä keli ei oo suuressa suosiossa ja Elviiran työskentelymotivaatio ja vire ei ollu kovin suuri. Autosta hain pyyhkeen, jonka päälle tehtiin maahan menoja. Hyppyä treenattiin vähän sekä liikkeestä seis. Se nyt oli aika iisi, kun ei E mielellään märkään maahan pyllyä pistäny ;) Täytyy vaan kotona treenata kahta kauheemmin, ettei mee tiistain ihan haaskuuseen märän maan takia. Iskä rakentaa meille esteen, niin voidaan kotona treenata myös hyppyä :)Heissulivei!2 kommenttia:

  1. Párekin Palvelijatar29. syyskuuta 2014 klo 7.51

    Toivottavasti nielutulehdus on parantunut ja koiruus täydessä iskussa.

    VastaaPoista
  2. Ronja on elämänsä kunnossa taas :) Vielä lääkekuuria reilu viikko jäljellä.

    VastaaPoista