14. syyskuuta 2014

Nyt on maailmankirjat sekaisin :)

Heippa heiiii!

Olisi taasen kuulumisten aika. Eilen ja tänään käytiin mökkiseudulla Huikossa vähän kävelyllä. Eilen mukana oli Hälikät koirineen ja tänään pari kaveria sekä mun koirat. Siellä on hyvä pitää koiria irti, kun on tuttu paikka :) Lintutornissa käytiin kattelemassa suota, ei siellä mitään elävää näkyny seassa.

Liian liikkuvainen saksanseisoja :D

typsyt<3

Tänään puolestaan oli mätsärit Jyväskylässä. Oon jo tovin puhunu, että haluaisin Ropon joku kerta mukaan mätsäreihin ja tänään se onnistui! Ronjahan ei kovin innokas esiintyjä oo ollu mätsäreissä (4kpl) eikä näyttelyissä (2xH), joten ihan huvikseen vain ajattelin koittaa. Sisko lähti mukaan onneksi mahdollistamaan tämän.

Tytöt oli peräkkäsissä pareissa ja molemmat sai sinisen. Joten jatkokehässä tarvittiin siskon auttavaa kättä esittämään Elviiraa. Ronja oli aivan mainio! Se käveli häntä heiluen aivan intona ja mua silmiin katsoen. Sen etujalat oikein meni reippaasti eteen ojennettuina! Hihnaa ei voinu pitää korvien takana, koska Ronja heilutteli päätään aina hihnan osuessa korvanlehtiin. Niinpä hihna tuli kaulan alta, roikkui löysänä ja niin vain mamma tepsutteli. Olin niin innoissani! Ennen sinisten jatkokehää sanoinkin siskolle, että tää koira on ilmotettava näyttelyihin Jyväskylään! :)

No mitenkä meillä meni... Tuomari valitsi keskelle 6 koiraa, muut sai kättelyiden kera kiitokset osallistumisesta. Minni ja Elviira näinollen käteltiin ulos kehästä tässä kohtaa. Ronja pääsi siis jatkamaan vielä ja oottelemaan ketkä 4 koirakkoa tuomari sijoittaa. 

Jännitti ihan kauhiasti ja Ronja seistä nakotti tosi hienosti (Ronja, jonka pylly painaa normaalisti niiiiiiiiiiiin paljon....). Sit kuului "Neljänneksi tänään sijoittuu mäyräkoira Ronja ja omistaja Monica Båga". WHAAAAAAAAAT!!!!! :D JEEEJEEEE, Ronja sijottui mätsäreissä :D

Oikeestaanhan Ronja on käyny 4 mätsärit. Nuorempana yhdet, sijoitusta en muista, muut on ollu 2xSIN4 ja yks SIN3. Et sinänsä Ronjan sijoitusprosentti on suht korkea ;) Muttei se ikinä ole nuin hienosti esiintyny!!

Ronja palkintojen kanssa <3Ronja on myös saanu muutaman kerran opiskella kanttarellikoiraksi. Kanttarelli piiloon, toinen käteen, Ronjalle käsikantsusta hajuja ja "etsi, missä". Ja niin vain kanttarelli on aina löytyny! Ronja ottaa sienen suuhunsa ja tuo mulle :) Se löysi oikean sienen myös tattien yms. sienien joukosta! Koulutus jatkukoon ja jos jossain vaiheessa sais Ronjan haukulla ilmottamaan sienien sijainnin ettei aina kuskais niitä mulle...tai repis matkalle ;)

Tässä video Ronjan sienestyksestä :)

4 kommenttia: