28. helmikuuta 2013

Laatta lentää ja karkurit pörrää...

Oi ja voi. Viime yönä pääsin nukkumaan n. 3.30. Syy: Ronjan pahoinvointi.

Illalla Ropo alko oksentaan. Ulos kävi tekee 3 läjää ja sisälle 4. Ihmettelin jo jossain vaiheessa kuinka paljon se voi oksentaa, kun ei saa nuin paljoa etes ruokaa!

Ronja oli rauhaton. Tärisi ja raaputti mattoa. Kävi sängyssä ja sohvalla pyörähtämässä, mutta samantien lähti poies. Menin istumaan lattialle ja otin Epsin punkan mun eteen. Se kävi siihi pötkölleen ja peittelin sen. Silittelin ja siirsin punkan sängyn viereen. Välillä se siitä taas lähti poies, mut tuli aina koittaa unta. Jossain vaiheessa se suupielet pitkänä valutti kuolaa lattialle. Suurinpiirtein 2.30 se oksensi viimeisen kerran.

Tänään menin porukoille ja tuli puhetta tämä mystinen oksentelu. Paljastui, että koirat oli saanu eilen raakoja rustoluita. Ronja ahneena narskutti sen koko luun varmaan innolla, joka hieman kostautu. Yleensä annan syödä 10-15 minuuttia juurikin tämän ahnehtimisen takia. Noh, ahneella on pas*anen loppu! Ronja nukku loppuyön omasta tahdostaan sohvalla.

Tänään hipsittiin koirien kanssa porukoille illalla. 3.9km ja siskon kyyillä takas kotio.
Matkalla porukoille naapurin kaks koiraa juos meiän "kimppuun". Toinen koirista lähti takas kotio, kun karjuin, mutta toinen jäi haukkuen pyörimään ympärille. Mäykyt oli aivan raivona ja pistin ne lyhyelle narulle ja lumipenkkaa vasten. Samalla toisella kädellä husin koiraa poies. Se yritti kiertää mun takaa koirien kimppuun, mutta sain sitä aina husittua poies. Muutaman kerran sain heitettyä sitä lumipalloilla, niin se meni taaksepäin. Koira haukkua louskutti ja matalana hyökki meihin päin.
Naapurin poika sai otettua koiran syliin, kun vihdoin tuli paikalle. Mentiin sit mun sedän kautta (alatie 100m niien ja porukoitten välissä), kun koira pääs pojalta karkuun ja juos uuestaan meiän kimppuun! Poika sai taas koiran kiinni ja kaiketi turvassa kotio.

Elpsi kävi aivan yli kierroksilla ja vähän nykäsin sitä niin panta katkes! Onneks ei siinä tilanteessa, kun se koira pörräs meiän ympärillä!!! Elppi on käyttäny Ropon vanhaa pantaa. Se vähän oli jo lohkeillu ja vissiin aika hapristunu.

Huh huh. Mahtupa taas yhteen vuorokauteen paljon. Onneks Ronja ja Elviira oli yhessä. Jos Elviira olis ollu yksin, niin ois varmasti säikähtäny ja ottanu vähän ihteesä tästä tapauksesta. Ronjan ollessa mukana sekin "rohkaistu" räyhäämään takasin.9 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut taas vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

  Rustoluut eivät sovi Ollinkaan mahalle, joten kaveri saa ainoastaan naudannahkarullia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tämmöistä taas :) Ronjalle sopii jos päivässä saa syödä max. 15 minuuttia. Sit alkaa menee vatta sekasin :(

   Poista
 2. Kyllä koiran huonovointisuus aina saa sydämen särkemään. Nelli pienenä aina halusi varastaa mun sukkia, se jopa nielaisi sellaisen ohuen sukkahousumatskusta tehdyn nilkkasukan. Ja kuolasi seuraavan yön ihan hirveästi. Tuli sitten oksun mukana ulos. Toisen kerran samanlainen sukka tuli sitten takapäästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä aina alkaa miettii, että mikä pientä vaivaa. Ronjalla jos on joku hätänä niin se kyllä menee aivan maihin. Ettei tarvia etes epäillä onko paha olla :(

   Onneks teillä ulkoistu sukkahoususukat. Aika hurjaa :/ Se voi tehä pahankin tukoksen jos ei ole ulospääsyä!

   Poista
 3. Kurjaa, kun herkuttelusta tulee usein jälkiseurauksia. Kaupassa myytävätkin pakastetut rustoluut on niin suuria, että varmasti menee mäykyn vatsa sekaisin ja sen jälkeen on kakka kovalla pari päivää.
  Hyvä, jos olette taas kunnossa kaikista kokemuksista, mukavaa maaliskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo suuria. Liian suuria pienelle koiralle :) Mutta tyhmästä päästä kärsii ahneen koiran ruumis. Mutta tuskin tästä opikseen asti otti :)

   Poista
 4. Kun koira voi pahoin, niin itsellekin tulee surullinen olo. On teillä ollut räksytystä, hui. Tiedän kuinka kurjaa on kun toinen koira hyökkii kimppuun. Tai aika monet kait sen on kokeneet. Onneksi ei mitään vakavampaa sattunut, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä tulee paha mieli todellakin, kun toinen on selvästi pahoinvoiva :(

   Onneks ei käyny välikohtauksessa pahemmin. Ei oo tietoa miten naapurin koira, joka ympärillä pörräs niin käyttäytyy. Mutta omat koirat, varsinkin Ronja varmasti piuhan päässä tollaisessa tilanteessa saattas käydäkin kiinni :/

   Poista