12. joulukuuta 2013

Ronjan ja Elviiran eroavaisuudet

Tässä lähiaikoina on tullu mietittyä noiden tyttöjen eroavaisuuksia. Ei ole kyllä muksu äitiltään liikoja mallia ottanu ;) Postaus sisältää paljon tekstiä ja kuvia...

Ruokailu:
Elviira pureskelee, närppii ja nautiskelee.
Ronja rouskuttaa, rouskuttaa ja lopuks nuolasee suupielet puhtaaks.
Herkut Elviira natustaa ja närppii etuhampailla.
Ronja lotvasee kaiken heti.

Ulkoilu:
Elviira sinkoilee piuhan päässä mihin sattuu ja on vähän vetävämpää sorttia. Pukemisella ei asiaan vaikutusta.
Ronja sipsuttaa suht lähellä ja osaa olla vetämättä pyynnöstä. Takki päällä se kulkee sipsuttaen nokka pystyssä, niin ylpeänä mitä mäyräkoira vaan voi olla.

Leikki ja älypallo:
Elviira hakis lelua taukoamatta. Välillä jopa ulkona. Se hyökkii ulkona syksyllä lehtien kimppuun ja talvella lumipallojen. Älypalloa se ei tajua. Nappulat ei tuu muutamalla haistelulla ulos pallosta, niin pallo saa luvan jäädä koskematta.
Ronja puolestaan leikkii välillä hakuleikkejä. Plussan puolella ollaan, jos se on jaksanu hakea lelua 15 kertaa... PERÄKKÄIN! Wow! Älypallon kanssa se on aika haka. Se pyörittää pallon tyhjäks nanosekunneissa.
Ronja on myös haka potkimaan takajaloilla. Kissat, koirat, ihmiset... Kaikki saa osansa :)
Tässä linkki Piinan ja Ronjan taisteluun...

Pukeminen:
Elviiran mielestä vaatteet on niin noloja! Yleensä se tunkee pään mun haaroväliin, että sen saa kaivaa esille, jotta saa puettua. Panta sujahtaa kaulaan sentään hyvin.
Ronja puolestaan pistää pään takin kaula-aukosta, kun laittaa sen pään päälle ja sanoo "Ronja kurkista". Pannan kanssa ei ongelmia. (pieni tieto ohimennen. Joku laikullinen pieni koira toi solmulelun mun jalkojen päälle. vinkvink...)

Valokuvaus:
Elviira on ailahtelevainen. Välillä se poseeraa ihan okei. Usein kuvat on myös sorttia kulmain alta valkuaiset näkyen. Plaah, noloo!
Ronja puolestaan istuu nokka pystyssä ja kääntelee päätä puolelta toiselle välillä suoraan kameraan katsoen. Sen bravuuri ilme on "katse kaukaisuuteen". (pieni lisäys taas... joku laikullinen pieni koira toi mun pepun taakse Ikea pöllön... mutsi hei... VINKVINK!)Hanurin tyhjennys:
Elviira osaa seisoa käskystä. Tämä käsky ei ole toiminnassa, jos anaaleita tyhjennetään. Pää nolona alhaalla ja pylly tiukasti maassa. Jos sen asettelee jalan päälle mahalleen, niin väkisin yrittää vääntää pyllyn maahan.
Ronja EI osaa seisoa käskystä, lukuisista harjotuksista huolimatta. Mutta vessaan mentäessä tyhjennykseen se seisoo paikallaan, kun tatti. (lisäys...taas... Pepun taakse ilmestyi salamyhkäisesti Ikea rotta... mistä näitä sikiää???)

Temput:
Elviira osaa reippaasti istua, antaa tassun, mennä sivulle, mennä maahan, kumartaa... pienellä käsimerkillä tosin. Katsekontakti on upea ja laikkubeibe yrittää välillä viilata linssiin sen turvin. Yks temppu on ojentaa sille nyrkki. Tassu nyrkin päälle, tiukka katsekontakti ja tsädääm- nyrkki aukeaa. Elviira ei vaan tajua, ettei se aukea sen taikasanasta. Eli herkkuja ei tipu aina, kun neiti asettaa tassun istuvan ihmisen jalan päälle ja tiukasti tapittaa silmiin. Elviiralta ei onnistu herkku nenän päällä. Sen pää ei vaan pysy paikallaan. Maahan laitettaessa "ei saa ottaa" käsky toimii ja "saa ottaa" vielä tehokkaammin.
(Mistä tommonen pisempi solmulelu yhtäkkiä ilmesty toisen viereen jalkani päälle? Ja mistä toi Ikea pöllö lenti tohon mun olkapäälle?)
Ronja puolestaan on turhienkin temppujen mestari. Istu, maahan, istu, maahan, istu, sivulle, maahan. Ja täsmällisesti kaikki. Hauku! Kieri! PUM!! Vitonen! Herkku nenän päälle.. "Saapasjalkakissa" Pää pysyy paikallaan... "Saapura, Saa pierasta, Saaaaa istua, saaaaatana, saaaa ottaa" nokka alas ja herkku suuhun. Ronjan kärsivällisyys herkun ollessa nenän päällä on huikea.
Linkki tyttöjen yhteistemppu videoon...


Haukkuminen:
Elviira on tässä asiassa aika pölvästi. Jos joku muu koira haukkuu esim. Ronja jollekkin tietylle kohteelle, Elviira ei sitä tajua. Haukun kuullessa, vaikka olis vieressä  se sinkoaa vaan johonkin ilman suuntaan häntä pöjöllä, selkäkeesi pystyssä ja hetken päästä tsekkaa tilanteen "millekkäs tässä pitikään haukkua?" ja suuntaa haukkunsa oikeaan osoitteeseen. Haukkupanta on toisinaan käytössä. Automaattipanta on Elviiran mielestä ihan haistapaska-touhua. Se haukkuuhaukkuuhaukkuu ja tämän jälkeen kaulan alunen on märkä... ja haisee pippurilta. Sikspä Elviiralla käytössä yleensä kauko-ohjattava panta. Tulee kovemmalla paineella, jotta yltää pitkänokkasenkin nenään asti.
Ronja on aika haukkuherkkä. Haukkupanta on sille maailman kamalin asia. Se kyllä pysyy visusti turpa kiinni ja jos Elviiralla on panta pysyy sen turpa siltikin kiinni. Lenkillä se ei uskalla olla metriä Elviiraa lähempänä, jos Epsillä on panta kaulassa. (kappas, polvelle istahti leijonakongi ja olkapäällä jonkun laikukkaan neidin pää, märkä nenä tökkii poskeen. Mitähän Epsi oikein meinaa?)

Kissat:
Molemmat rakastaa kissoja. Kaikki on niiden kamuja meiän kissoista. Eikä kissatkaan niistä mitään tuumaa. Piina varsinkin meiän kissoista on kaikista kamuin. Se jallittaa välillä juoksemalla karkuun, ihan vaan saadakseen Ronjan ajopäällä peräänsä. Ikinä ei oo tarvinnu pelätä, että kissat kävis kimppuun. Kerran tosin Ronjan päästä löyty kissan kynsi. Joku oli vähän halaillu ja kynsi irronnu :D Ronja on nuorempana ollu kova potkimaan kissoja. Takajaloilla vaan kattiin vauhtia. Piina makaa vaan lattialla ja ottaa potkut vastaan yrittäen samalla purra takajaloista tai hännästä. Se myös ottaa koiria etutassuilla päästä kiinni ja halaa. Nuoleskelee naamaa ja jossain vaiheessa iskee aina hampaat kiinni :D Tästä ei meiän koirat suutu eikä Pinsukaan tosissaan ole. Se rakastaa kyhnöttää kylellään ja nujuta varsinkin Elviiran kanssa. Kaikki kissat myös nukkuu koirien vieressä. Välillä niitä on porukoiden sängyssä isokin kasa :)


Alla osa Ronjan mallikansiosta...
(villasukka... pesukarhu... pinkki kong... nää lelut piirittää mut!!!)ps. Ronjan pitkä aikaisin harrastus on tyynyn imeskely ja sille rakkauden antaminen. Ikään se ei ole ihmistä yrittäny alistaa jalkaa juputtamalla... Ei ole tarvetta. Sillä on oma rakkaustyyny, joka saa sen välillä niin syvään nirvanaan, ettei se kuule mitään ympärillään tapahtuvaa. 
6 kommenttia:

 1. Respektit ja ihailut teijän osaamisille Tytöt. Ootte taitavia ja todella söpösiä. Teijän videot oli huippu hyviä ja meijän äippä sai niistä jotain ihme virikkeitä, se ei tiedä kyl meille välttämättä hyvää. :)

  Tuplamuiskut teille ja kissoille kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Meillä onneks on sen verran maistuvia herkkuja aina, että kannattaa niiden eteen tehä, tai ainakin yrittää tehä kaikkesa :) et pikkuvinkkinä temput suoriutuu ihan jouhevasti jos palkinto on maistuva ;)

   Muiskuja takas! Piina-kisu varmasti muiskauttaa kans!

   T. Ronja

   Poista
 2. Mahtavat videot! :) Ropo on just kuin Alphonse! :) Ihan samanlaiset ilmeet ja eleet temppuja tehdessä ja meillä on sama jako: vaativammat temput tekee Alphonse ja sitten Aslan siinä vieressä just jotakin yläfemmaa heittelee väliin, että sekin saa tehdä ja saa palkkaa! :) Tokoillessa osat vaihtuu, kun se on enemmän Aslanin juttu - Alphonsea ei ihan kauheasti kiinnosta ;)

  Ja mikä on tuo sombrerolta näyttävä kotsa Ronjan päässä? :D :D Ihania kuvia ihanista koirista taas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ropo ja Alphonse "vanhat ja viisaat"! Me ollaan vähän jotain tokojuttuja tehty. Se mua kiinnostais aika paljon, mutta ei olla vielä sopivalle kurssille päästy :( Ronjan kanssa jotain vähän laiskan puoleista välillä tehdään. En vaan liiaks siitä lajista tiiä ite :)

   Ronjalla on päässä mini-sombrero Texasista :D se sopi ropolle päähän ihan, kun sille ois tehty :D hih, kiitti :)

   Poista
 3. Ihania joulupäiviä teille ja muiskuja typyille laikkupojilta <3 Aslanilta _erityisen_ tungettelevat terveiset, tietty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Samoin teille. Elviira ottaa vastaan ja mielellään antaa myös tungettelevia terveisiä takas <3

   Poista