19. marraskuuta 2011

Näyttely... peruttu.

Ronjanhan oli tarkotus osallistua Jyväskylään näyttelyyn. Kuten Siiri-serkunkin. Siiri osallistuu, Ronja ei. Keskiviikkona Ronja rapsutti ja kirputti ittiään normaalia enemmän. Kainaloista, päästä, takajaloista ja hännästä. Kielloista huolimatta hillitön raapiminen jatku ja jatku.

Villapaian pistin päälle, mutta sehä löyty eteisen lattialta aika välittömästi. Vaihtoehto tossut siis käyttöön. Ne ei taas kauhian kovaa suosiota saanu. Mutta yllätykseks torstai aamuna tossut oli edelleen jalassa.

Torstai aamuna 9.15 soitin Jyväskylään Pet-Amiin. Sain ajan 12.15. Ropo oli puettuna toppatakkiin ja tossuihin :) Vaaka näytti 6.55kg, ku punnituksen ja ilmottautumisen jälkee ooteltii huoneeseen pääsyä.

Huoneessa Ropo tutkittiin. Korvat oli siistit, anaalirauhaset t-o-d-e-l-l-a täynnä. Joka tuottaa ihmetystä, ku ei Ropo oo "vetäny kelkkaa" eikä nuollu hanuria olleskaa :o Ihosta otettii näytteitä, joista ei löytyny mitään. Tuomio: yliherkkyys jotakin kohtaan, kortisonikuurille jos ei mene illan aikana parempaan suuntaan.

Noh, ilta ooteltii... ei muutosta. Perjantai aamuna alotin siis kuurin ja näyttelyhaaveet heitettii romukoppaan.

Näyttelyt meille ei oo henki ja elämä, tottakai koiran terveys menee edellä. Näyttelyissä käyää mielenkiinnosta eikä verenmaku suussa. Kiva nähä muita koiria ja mielenkiinnolla ootella tuomarin paperia mitä koirasta sanotaan. Näyttely tahti ku on n. kerta vuoteen :) Tällä erää siis näyttelyt skipataa ja hoiellaa paukapää siloseks :)

Tässä vielä lekurin lappusesta lainaus...

"Ronjaa tutkittiin äkillisen kutinan takia. Eilen alkanut voimakas kutina, kutisee kauttaaltaan korvat, kainalot, nivuset, takajalkojen sisäpinnat, tassut. Muuten vointi hyvä.
Lämpö 38.6 eli normaali. Korvat siistin näköiset, ei tulehdusta. Nivusalueella ja kainaloissa iho vähän punoittava raapimisen seurauksena. Tassut siistit.
Nivusalueelta otetuissa raape- ja teippinäytteissä ei näkynyt mitään poikkeavaa kuten ulkoloisia tms.
Anaalirauhaset tarkistettiin, kummassakin aika paljon eritettä, varsinkin vasemmassa.
Oireet vaikuttavat yliherkkyysreaktiolta jollekkin, mikä on toistaiseksi epäselvää.
Hoito: lyhyt kortisonikuuri suun kautta kutinaa helpottamaan. Tänään voi myös seurata tilannetta, alkaako helpottamaan itsestään, voi olla ettei kuuria tarvitse aloittaa.
Ottakaa yhteyttä uudelleen jos oireet eivät helpota tai palaavat myöhemmin uudestaan.

Eläinlääkäri Piia Hentunen"

Töppöskuvia :)4 kommenttia:

 1. Voi Roponaattori parkaa. :( Hellyyttäviä viimeiset töppöskuvat. "Antaudun! Ota nämä nyt pois! Lupaan olla kiltisti.. ja raaputtaa ihan vähän vaan.." Tehtiinkö anaalirauhasille mitään tyhjennystä? Pitääpä vielä kyseistä tarkennukseksi, että onhan Ronja normaalikokoinen mäykky? Jos on niin kuin olen käsittänyt, niin sitten meidän Almando ei ole ainut pikkuinen. ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, töppöset ei ollu suosiossa :P Mutta ihme ettei repiny niitä pois, ei ees yrittäny.

  Anaalirauhaset joo tyhjennettiin. Lääkärin kommentti oli et "täytyypä mennä pois tulilinjalta ku tuntuu tavaraa riittävän" :D

  Ja juu, Ronja on ihan normaalikokonen pötkylä. Mitäs kokoluokkaa Alma on? Ronjan "Siiri-serkku" (siirin ihmeellinen elämä blogityyppi) on tai pitäis olla normikokonen karkkari. Ja painoo on 5.8kg. Huomisessa näyttelyssä selviää tipahtaako Siiri käppänöitten puolelle :)

  VastaaPoista
 3. Alma on kanssa normaali pötkö, mutta kasvoi todella hitaasti. Ennen juoksuja otti vielä vimmaisen loppuspurtin ja painoa nyt 7,5kg. Se on todella siro, mutta ilmeisesti pysyy normien puolella. Mittautetaan se kuitenkin vielä varmuuden vuoksi jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan. Ympärysmitta Ropollaki riittää normiin, vaikka muuten onkin tosi siro ja pää ei kuulemma ihan täysin mäyräkoiramainen ku on vähä sirompi :) Mutta sopiva unikaveri mitä pienempi ;)

  Näyttelyissä Siiri-serkusta tulikin kääpiö! :)

  VastaaPoista