27. heinäkuuta 2015

Erittäin hyvä- Tyydyttävä- Täydellinen

Pitkästä aikaa, jos kirjottais ihan jopa pidemmälti näitä tapahtumia. Viimeiset näyttelyinfot, kun on Mänttä-Vilppulasta...


Aloitetaanpa Ronjasta.
Ronjahan oli Pieksämäellä näyttelyissä 11.7. En viittiny Elviiraa sinne ilmottaa, kun tuli tuomarimuutos ja tuomarina oli sama, kuin Mäntässä. Alussa tuomari kysyi, onko Ronjaa mitattu koskaan (samoin kävi Elviiralle..). Eihän mulla ikinä käyny mielessäkään, että se kääpiö olis, vaikkakin se on tosi pieni normaali. Tuomari pisti mitan ympärille, kirras ja kirras, mietti ja mittas. "Puoli senttiä yli"... Ronja siis on 0.5cm normaalin puolella!

Tässä kuitenkin arvostelu:
tyyppi erittäin hyvä, pienehkö. mittasuhteet oikeat. kuono-osa saisi olla vahvempi. hyvä kaula ja rintakehä. luisusta lantiosta johtuen köyristäää lanneosaa liikkeessä. taka-askel saisi olla pitempi ja avonaisempi. hyvä karvapeite.

Symbolic Jubilee KÄY EH KÄK3

Hieno Ronja <3 Vettä tuli Pieksämäellä aika raakasti. Sopivasti hiipui sit meidän esiintymisen jälkeen :D

Ronjahan kävi tosiaan siellä luonnetestissä 28.6.
Pisteitä tuli +55 Hylätty

TOIMINTAKYKY -1
TERÄVYYS +3
PUOLUSTUSHALU +3
TAISTELUHALU -2
HERMORAKENNE +1b
TEMPERAMENTTI +2
KOVUUS -2
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS +2b
LAUKAUSPELOTTOMUUS +++

Tyytyväinen olen, aikamoinen kokemus oli meille molemmille :) Toisaalta harmittaa, kun tajusin tämän näin myöhässä. Ronjallahan ikä tuli vastaan eikä voi testiä enää uusia. Ennen pentuja se ei varmaan olis ollu noin pehmeä. Se tulikin yllätyksenä, Ronjasta on tullu ihan pehmo ;) Kyllähän siinä paljon on muutamassa vuodessa kieltämättä pehmoisuutta tullu esille. Eikä se kyllä huono asia ole :)


Sitten tapaus Elviira... Asia, joka hämmästyttää ja kummastuttaa. Eka kerta ei nyt maata kaatanut, tuomari oli jyrkkä melkein kaikille. Toisella kerralla puolestaan pisti ihmetyttämän...

MITÄ KOIRALLE ON TAPAHTUNU 2 KUUKAUDESSA?!
Niin vain tipahti Elviira Erittäin Hyvästä Tyydyttäväksi... Kaksi kertaa... Peräkkäin...

No, otetaanpas eka Laukaan arvostelu. Tuomarina Irina Poletaeva

Sufficient type. Light. A bit high legged. Correct shape of skull. Narrow underjaw. Good neck. Roach topline. A bit slope in group. Could have better chest. Enough front angulation. Closed hocks. Could show more temperament. Colour could be more ....?

Edna AVO T

Viimeistä sanaa en saa selvää. Mutta laikkuihin siis viitataan.Sitten Mikkeli KV ja tuomarina Esko Nummijärvi, joka 1v anto Elviiralle ERIn... Tutki hyvin ja oli muutenkin tarkka tuomari...

Eipä ollu Mikkelissä. Koira ehti olla pöydällä minuutin. Esko vilkas vähän huulen alle ja sit ympyrää. olin aika pettynyt, ettei paremmin kopeloinu pöydällä. Oli tosi hätäisen olonen ja nuiva. Ei milläänlailla samanlainen mitä 2 vuotta sitten.

Rotutyyppi hyvä. Kevyt, hentoluustoinen narttu, jolla siro, suippo pää. Hyvä kaula. Liikkuu lanneosa käyryssä. Lyhyt rintakehä. Hyväasentoiset tiiviit raajat. Riittävät kulmaukset. Liikkuu ja esitetään hyvin.

Edna AVO T


Että näihin kuviin ja tunnelmiin. Seuraavia koitoksia odotellessa. Tämän vuoden kalenteri näyttää Elviiralle 3 näyttelyä ja Ronjalle 1.

Toivotaan aurinkoa edes taivaalta. Morjens! :)

6 kommenttia:

 1. Kyllä on paljon kiinni tuomareiden mielialasta nämä hommat. Jos on noussut väärällä jalalla aamulla sängystään tuomari siirtää ikävät tunteensa työhönsä arvostelijana. Mutta onneksi teillä on upeat koirat, ei tarvitse välittää tuomareiden mielenhielahteluista. Mukavaa heinäkuun loppua ja onnea tuleviin koitoksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinhän tää on ihan päivästä kiinni kuinka menee :) Ei pidä masentua liikaa, vaikka kyllähän se pikkasen harmittaa ja masentaa saada tyydyttävä. Se nyt on tiedossa ettei meille ikinä ole tulossa sertejä, koska koirat nyt vaan ei oo mitään koiramaailman helmiä. Mutta ei nyt ihan tyydyttävän tasoisiakaan :(

   Mukavaa elokuun alkua! Nythän se kesä vasta tuli :)

   Poista
 2. Heips pitkästä aikaa! :) Meidän blogista löytyis teille haaste :)

  VastaaPoista
 3. Saitte haasteen meiltäkin! :D http://riimittely.blogspot.fi

  VastaaPoista