18. huhtikuuta 2015

Elviiran fysioterapia

Heippa hei!Käytiin Elviiran kanssa eilen fysioterapiassa :)

Hoida Häntä, Emmi Aarnio-Metsänen on lapsuuden ystäväni, jonka hellässä hoidossa Elviira kävi. Ensiks Emmi katsoi liikettä ulkona. Käynti, ravi, laukka sekä istumisia yms. Sisälle siirtyessä Emmi venytteli ja kokeili Elviiran läpi kotaisin, jonka jälkeen antoi selälle laserhoitoa ja availi hieroen triggerpisteitä. Malttoi Elviira hieman rentoutuakin, meinas koiruus olla hieman ihmeissään ronklaamiselle.

Status: Liikkuminen normaali, ei ontumaa. Liikkeessä lanneselkä hieman köyryssä. Istuminen ja makuuasento normaalia. Seisoma-asennossa paino tasaisesti tassuilla. Lihaksisto hyvä ja symmetrinen. Etu- ja takaraajojen nivelliikkuvuudet hyvät ja symmetriset. Oikean polven ojennusta hieman aristaa. Polvet kuitenkin napakan tuntuiset. Rangassa ei palpaatioarkuutta. Lannerangan alueella lihaksisto kiristynyt ja siellä triggerpisteitä vasenvoittoisesti on. Rangan aktiiviset liikkuvuudet symmetriset, selän ojennus jää hieman vajaaksi.

Fysioterapia: Tehdään ft-tutkimus. Elviira hyvässä kunnossa oleva nuori koira. Tutkimisen perusteella suurimpana ongelmana lanneselän alueen kireys, joka mahdollisesti osasyynä lanneselän asentoon. Annetaan laserhoitoa sekä manuaalista käsittelyä.

Saatiin kotiharjotteita, venytyksiä ja ohjeita pari krt viikossa pitää lämpöä selällä :) Kontrolli 3-4 viikon kuluttua, jonne innolla mennään!


Huomenna on mätsäripäivä, niin katsotaan onko silloin jo muutoksia tapahtunu Elviirassa.Tokoilua ollaan taas ahkerammin kotiharjotteina tehty Elviiran kanssa. Elokuun sääntömuutoksiin tulee alokasluokassa kapulannoutoa. Joten se ollaan otettu treeneihin kotosalla. Elviiran lelun hakuhan on ollu sellaista, että joko se juoksee lelulle, muttei tuo sitä takaisin. Tai toisena vaihtoehtona se tuo lelua, jättää metrin päähän ja nenällä pukkailee sitä mun luokse. Joten siitä lähdettiin liikkeelle alkuviikosta, että Elviira ylipäänsä ottaa lelun suuhun. Naksuttimen otin tähän mukaan, jotta palkkaus tulee just oikeeseen aikaan. Joka ilta tuli hienosti edettyä. Iskä rakensi meille pikkuisen ja kevyen noutokapulan, joten tällä hetkellä ollaan tilanteessa, jossa Elviira noutaa heitetyn kapulan ja tuo luokse! Suurimmaks osaks se myös pitää kapulaa suussa, että saan sen siitä :) Mahtava tyttö se kyllä on <3

TÄSSÄ video ekasta harjottelu kerrasta.

TÄSSÄ toinen kerta.

TÄSSÄ kolmas kerta.

TÄSSÄ tämän iltainen, ekaa kertaa kapulalla :)

Sellaisia kuulumisia :)
Tänään oltiin kaukalossa juoksentelemassa/treenailemassa. Kameran säädöt ei jotenkaan vieläkään oo kunnossa ulkokuvaamiseen, joten laatu todella huono. Ei viitti laittaa, kun muutaman kuvan näytille :(

Lyyli, Elviira ja Ronjaaäippä

Elviira ja ylpeä kasvattajaomistaja :)

pupu

Minä ja tytöt <3


Aurinkoisia päiviä!


2 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar19. huhtikuuta 2015 klo 11.38

  Onpa mielenkiintoista lukea noista diagnooseista. Elviirahan on oikea kauneuskuningatar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäisin kyllä käyttää vähän missä lie tutkimuksissa aina koiria jos ois järkeä ja rahaa :D Ne on tosiaankin mielenkiintoisia! Siks me näyttelyissäkin käydään kun ne arvostelut on niin kivoja vaikkei tuliskaan meriittejä :)

   Poista