10. syyskuuta 2013

Syksy on täällä :)

Heissan toverit!

Taaskaan ei kummosempia oo tapahtunu tyttöjen osalta. Topi puolestaan viime viikolla joutuu luovuttamaan boltsinsa pois. Nyt saa jätkä elellä huoletonta elämää tyttöjen hajuista välittämättä :) Huomatavasti helpompaa 3 narttumäykyn keskellä!

Mökkeiltiin taas pari päivää ja voi jehna kuinka pikkutytöt leikki ja temus :) Elviira kävi eilen itekseen vähän kahlailemassakin :)


Elviira tarkkailee, että saako Sami kalaa :)


Yllärikuva löyty kamerasta. 
Harmi kun ei mahtunu koko koira kuvaan :)

Sisko ja sen sisko!
Lyyli

Lehtiä ropisee puista, josko kohta pääsis kuvaamaan nättejä syyskuvia :)

HYVÄÄ SYKSYÄ!

9 kommenttia:

 1. Ihania, vauhdikkaita kuvia taas :)Mäyryläiset näyttävät olevan mahtavassa kuosissa - ja hoikkana jaksaakin paremmin temmeltää :) Joskus näkee niin ylipainoisia narttuja, että ovat painavampia kuin meidän pojat jotka ovat tietenkin paljon narttuja kookkaampia...mutta aina ilahduttaa kun näkee, että on timmissä kunnossa olevia typyjä :)

  Mäyräkoira on kuitenkin aktiivinen rotu, tarkoitettu liikkumaan ja sehän ei onnistu jos kantaa mukanaan tuhottomasti ylipainoa. Tunnetaan mm. eräskin kääpiönarttu, joka painaa pari kiloa enemmän kuin Aslan. Ja Aslanhan painaa karvan alle 11 kiloa, että sikäli...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista :)

  Ohhoh, on siinä kääpiöllä kiloja!!! :o

  Meillä Topi on aika kookas luustoltaan ja leikkaukseen mentäessä 8.9kg näytti mittari. voi olla 10kg liki jahka on aikuisiässä.

  Elviira on 6.6kg ja Ronja 7kg. Siitä pitäis muutama sata grammaa mennä alaspäin. Selässä, kun kipuja on ollu. Ei tee hyvää ainakaan ylipaino. Yritetään pitää tytöt kunnossa lihasten ja läskiyden suhteen :) nää on muutenkin aika pikkuisia normaaleja, että 7kg on aivan maximi paino!

  Yks kevät Ronja oli tosi pulskassa kunnossa. Vaakalla ei käyty, mutta lähemmäs 8kg varmasti oli. Siinä näki jo kuinka oli entistä hitaampaa liikkuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muutes jännä juttu, että meilläkin jos Alphonse lihoo yhtään, niin välittömästi on jotenkin nahkeampaa liikkuminen. Se siis kostautuu välittömästi ja nyt ei edes puhuta mistään _oikeasta_ ylipainosta, että pitäisi kiloja laihduttaa, vaan ihan muutamista sadoista grammoista.

   Juu, se kääpiö-raasu...ihana omistaja sillä, mutta ei vaan ole saanut tyttöä laihtumaan. Surku tulee :(

   Sulla on tosiaan hyvänkokoisia nuo typykät ihan painonkin puolesta :) Monesti olen sitä nauranutkin, että kiva lähteä Aslania tarjoamaan astutukseen jollekin tuollaiselle reilu kuuskiloiselle nartulle kun se on niin iso, että näyttää siltä kuin olisi eri rotua! :D Eikä ole grammaakan ylimääräistä, päinvastoin, edelleen. Jäätävä aineenvaihdunta kyllä karisuttaa heti grammat alaspäin jos niitä ehtiikin tulla lisää. Syö kuin hevonen, ei liho, juoksee ja on äärimmäisen kestävä ja tarmokas :)

   Poista
  2. Kyllähän sen Aslanista kuvien perusteella huomaa ettei se huonosti voi vaikkei aina ruoka imeydy ympärille. Enempi ehkä tärkeintä, että syö sentäs! On sitä vanhana aikaa pulskistua ;)

   Pentujen iskähän oli 12kg, ja pikkuisia nuo tytöt on. Pojat onki sit isäsä poikia ja vähän kookkaampia :) molemmat tosin kotikoiria, niin tokkopa niiden ulkonäöllä väliä :)

   Topilla varmaan aineenvaihdunta myös aika vilkasta. Lääkäri sano, että leikkauksen jälkeen nukkuu loppupäivän narkoosia poies. Ja pyh, sano Topi. Jo kotimatkalla se heräs ja loppupäivän hillui ja touhus vaan!

   Ronjan kohalla pitää joka päivä katella kupeita, että paljonko antaa nappuloita/muuta ruokaa. Se syö kaiken kans ku sika ja vyötäröllä näkyy tosi helposti ne muutamakin sata grammaa jo!

   Poista
 3. Ihana tuo sisko ja sen sisko-kuva!! Vitsit, niin monilla tuntuu olevan kaksi tai useampi mäykky, että se tuntuu olevan jo laki ;)

  Manu on nyt 9-kuukautisena n. 8 kg. Kyseessä siis normaalikokoinen mäykky, jonka isällä kääpiötaustaa. Saapi nähdä paljon kertyy painoa vielä näin "loppuvaiheessa". On ihanaa kun koira on vielä pieni ja kehittyvä, mutta jänskää myös seurata painon ja koon kehittymistä, Sehän on kuitenkin yksilöllistäkin ihan veljienkin kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Onneks on pieniä koiria niin kaks menee siinä missä ykskin :) mäykyt vie niin helposti mukanaan ettei yks riitä ;)

   Mulla on vielä niin hyvä tilanne, että siskolla on karkkari, äitillä yks mun kasvatti ja kaverilla yks kasvatti ja lisäks karkkari ja kaikki tässä lähellä! :)

   Mun pentueessa kyllä aikamoista kokoeroa. Oli kiva punnita ja seurata ihan syntymästä asti ja kaikista, kun tietää nykyhetkenki ja näkee kaikkia. Pojat on tasasia 9kg mötköjä ja tytöt sit alta 7kilosia. Lyyli on Elviiraa hoikempi, mutta tuntuu silti painavammalta. Liekö isot aivot ja painavat luut ;)

   Manu on suloinen! Muiskuja!!:)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Varsinkin tuo lentävä hörökorva on aivan mahtava otos, harmi tosiaankin, ettei koko komeus mahtunut kuvaan. Mut nythän se onkin todenmukainen: eihän mäyräkoiran lentohetkeä voi vangita edes supernopealla kameralla!:D
  Tuosta "sisko ja sen sisko"-kuvasta tuli kyyneleet silmiin, niin hellyttävä tuo kaksikko on - ja nosti taas pentukuumetta. Mirkku nauttisi varmasti omasta siskosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin: multa lipsahti tää kommentti vahingossa sun edellisen postauksen kommenttilootaan ja siksi poistin kommenttini ja siirsin tänne oikeaan paikkaan. Älä siis ihmettele poistettua ilmoitusta poistetusta kommentista!:)

   Poista
 5. Moikka Mirkku ja kiitti :) Ei tosiaan voi mahduttaa lentomäyräkoiraa kuvaan!

  Mulla on nyt sopivasti napattuna sisko ja sen sisko-kuva ja veli ja sen veli, jossa pikkupojat nousee mökin ulkoportaita vieretysten ylös :)

  Mirkku todellakin kaipais omaa siskoa!!! :)

  ps. En ihmettele ;)

  VastaaPoista