11. elokuuta 2013

Mätsärit ja uusia hankintoja :)

Eilen kävästiin Elviiran kans pitkästä aikaa mätsäreissä. Ei mitään erikoista kerrottavaa eikä kuvia. Epsi oli pienten pentujen PUN4. Ei saatu osallistua pieniin aikuisiin (yhtä mätsäriä lukuunottamatta aina oltu niissä), koska Epsi oli vielä 2 päivää alle vuoden! Mätsäreissä näky kyllä taas aikamoista koiran käsittelyä :( Eräskin nuori tyttö hihnasta nosti koiransa ilmaan ja jumalaudan saattelemana torui koiraa :( Näin niille lapsille opetetaan kuinka eläinten kanssa toimia!
  Epsi käveli kehässä tosi mainiosti, mutta seisominen oli aika malttamatonta. Treenattava sitä ennen tulevia näyttelyitä!

Mätsäreiden jälkeen käytiin Mustissa ja Mirrissä ostamassa pinkit valjaat ja vpun. flexi :) Rukan valjaat ja täytyy kyllä kehua kovasti! Normaalien hihnojen kanssa on aina noiden kanssa solmussa. Pitää ostaa Ronjalle samanlaiset valjaat jossain vaiheessa. Testasin Epsin valjaita sille ja sopivat ovat. Ronjalla vaan on niin paljon irtonahkaa, että tursus vähän joka välistä :D

Tänään käytiin kävelemässä 3.5km porukoiden luokse. Ropolla Hurtan pinkki lifeguard-panta ja normi hihna, Epsillä valjaat ja flexi. Mulla asusteet oli pinkki-mustaa pipoa myöden :D Team Pink!
 Melkein koko lenkki Epsi oli vapaalla flexillä, koirien ohituksia lukuunottamatta. Se odottelee kiltisti pyynnöstä eikä sinkoile autotielle. Jos jää haistelemaan ja jää jälkeen, niin se pinkoo hirveetä kyytiä takas luokse. Edessä päin mentäessä se vilkuilee aina taakse, että vieläkö ollaan perässä.
 Koirien ohitustilanteita tuli 3. Molemmilla tytöillä oli haukkupannat koko lenkin ajan. Epsillä kauko-ohjattava ja Ronjalla automaatti. Ensimmäinen koira meni suht hyvin. Epsiä piti muutamasti suihkauttaa. Toinen koira meni hieman kauempana ja Epsiä piti taas muistutella. Viimeinen ohitettava oli tanskandoggi, jonka kanssa pitikin suihkutella enempikin. Tytöt piti aikamoista rähinää, koska tanskalainen oli myös melko ärhäkkä. Heti, jahka ohi pääsee, niin tytöt on hiljaa. Ennen Epsin olemassa oloa Ronjan kanssa eka koira piti haukkua, mutta seuraavat ohitettiin ongelmitta. Nyt ne on kaksistaan tommosia märisijöitä.

Elviiran kanssa oon ettiny meille jotain tokoilu-paikkaa. Se on jotenkin sen olonen kaveri, että voisi siinä olla meille hyvä harrastus. Ehkä jossain vaiheessa löydetään joku kurssi! :)

Haukkupannat on kyllä melko käteviä. Ronja on niin nöyrää pannan kanssa. Vaikkei se olis edes päällä, niin useimmiten on hiljaa. Tänään tosin paristi sai suhua. Automaattipanta suhauttaa molemmille vaan kaulan alle, mutta kaukopannassa on kovempi paine, jollon suihkasee nessuun asti. Elviira puolestaan vähän keskeyttää tekemisensä suhauksen saatuaan, muttei sitä suuremmin suihkauttelu haittaa :D Automaattipanta sillä ei toimi yhtään, koska haukkuu vaan ja haistelee pahaa pippuria kaula märkänä! Yhden lenkin aikana se saattaa haukuillaan tyhjentää koko automaattipannan säiliön :D

Huomenna ohjelmassa Ronjan vienti ELL verikokeisiin. Imusolmukkeet on edelleen turpeat. Illemmasta lapsukaiset saakin synttäriherkkuja. Ne nimittäin täyttää jo VUODEN! Apua, mun pienet pennut!


4 kommenttia:

 1. Joo, ootte kyl tyylikkäitä pinkeissänne. Meilkin on noi valjaat, turkoosina ja mustana.

  O-ou, ny meille taidetaan ostaa semmonen kauko-ohjattava suhutin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi valjaat on ihan huiput! :)

   jaiks, onks teilläki tarvetta suihkauksille?

   Poista
  2. Todellakin on! Me ollaan kovia remmiräyhääjiä ja haukutaan muutenkin ihan kaikkee kielloista välittämättä.

   Poista
  3. Kieltämättä voi tytötkin myöntää niiden toimivuuden! :)

   Poista