19. elokuuta 2012

Lapsoset viikon ikäisiä :)

Niin vain vierähti viikko jo! Alku meni ihmetellessä miten ne on pieniä ja loppu viikko mitenkä ne on isoja :D

Maitobaari on ahkerassa käytössä ja sen kyllä kuulee. Kova maiskutus kuuluu ja Elviirakin osaa pitää jo vähän puoliaan ettei muut sitä kadota tissiltä :) Mustapojulta alkaa anturatkin jo tummentua hyvää vauhtia ja laikkupoikakin on saanu ylähuuleensa mustan viivan. Lyyli-tyttönen vaan kasvattaa massaa ;)

Tässä painot tältä päivältä ja suluissa on syntymästä tähän asti kertyny painomäärä.

1. Mustapoju 478g (+256g)
2. Elviira 384g (+171g)
3. Laikkupoika 432g (+188g)
4. Lyyli  456g (+212g)

Yks jötkelö siis lähenee jo 500g, kun taas Elviira kohta saavuttaa 400g :) Niin ne vaan kasvaa hurjaa kyytiä. Viikko vielä niin pitäis alkaa näkyä ja kuulua niiden elämässä enempi. Ja hampaatkin tulla. Voi Ronja parkaa, sen verran on säpinää aina maitobaarilla, että taitaa tissit huutaa hoosiannaa!

Ronja on tullu öisin välillä viereen nukkumaan. Äkkiä tulee kiirus pois jos lapset piippaa. Ja välillä se näyttää siltä sängynreunalla istuessaan et hitto vie, mullahan on nuo mukulat tuolla :D

Viime yönä se ei kertaakaan pyrkiny ulos eikä ollu sisällekkään tehny mitään! Sillä tais olla sen verta pötsi sekaisin alkuunsa, että teki lattialle jos en heti heränny päästämään yöllä pihalle. Vaikkakin se lattialle teon lisäks kävi myös n. 6 kertaa yössä pihalla!

Tänään Ronja kävi aamupissalla takapihalla. Siellä on mun ja naapurin välissä hiekkaa, johon se eksyy aina kielloista huolimatta kuopimaan kuoppaa. Laitoin siihen eteen kaks sellaista laudoista tehtyä "lauttaa", multapussin ja polkupyörän. Noh, aamulla kuuntelin ihmeellistä kopsetta ja tajusin sen olevan taas kuopsimassa. Menin käskemään poies sitä sieltä. Mitä näinkään... pelkän hännän :D Se oli tunkenu ittensä pyörän ali, multapussin yli ja sinne seinän ja "lautan" väliin! Siellä se heilutti häntää, et viittisiks tulla vähän apuun :)


Elviira ja onnellinen varaäiti <3

Pusu

Haukotus
6 kommenttia:

 1. Siis pienokaiset ovat pienempiä vielä kuin voipaketti. No jokainen päivä tuo lisää grammoja. Viikon päästä nuo taitavat jo availla silmiään. Eikös ne noin kahden viikon ikäisinä aukene koiranpentujen ja kissanpentujen silmät? Jännityksellä odottelemme sitä aikaa:) M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pariviikkoisena pitäs simmut ja korvat aueta ja hampaita tulee :) Kovasti nuo on painojaan nostanu, onneks! Ei tartte huolehtia lisäruokinnasta yms. kun kaikki tuntuu tasaisesti kuitenkin painoa saada :)

   Poista
 2. Tuo vertaus voipakettiin kolahti - pieniähän nuo vielä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Ja eilen just mietittiin, että nuo isommat pennut on samankokoisia mitä todella pienenä syntyneet henkiin jäävät keskoset! Kuinka pienestä ihmislapsikin voi ponnistaa elämään!

   Poista
 3. Voi noita pieniä ja kurttuisia naamoja <3 Nauratti tuo että Ropo hoksasi välillä sängynreunalla, että sillä on katras odottamassa! :D

  Hyvältä näyttää pienten painokäyrät, hienoja muksuja kasvamassa :) Ja Ronja on, tietty, ihana äiti kun jaksaa hoitaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kyllä jaksaa päivästö toiseen vaan tuijotella! Kurttunaamaa ja läpyskäkorvia :)

   Se on aika huvittava tilanne, toinen oikein tekee petiä, heittää kylelleen kerran ähkäsee et ihanaa unta peiton alla. Sit ahaa-elämys, hetkonen olikoha mulla jotain. MUKSUT!

   Lapset kasvaa kyllä tasasesti kaikki niin ei tarvia huolestua :)

   Poista