15. elokuuta 2012

Kuulumisia...

Pennut on nyt 3pv vanhoja. Maito maistuu ja ääntä ne päästelee paljoltikin.

1. Ekana syntynyt poika. Oli toisiks pienin syntyessään, mutta maitobaarilla ollu hanakasti ja paino noussu hyvin. On nyt toisiks isoin :) Näkee kaikista eniten unia, sätkii ja piipittää unissaan :) Syntymäpainosta tullu lisää +74grammaa!

2. Laikkutyttöni Elviira. Syntyi pienimpänä ja sitä on edelleen. Painoa lisää tullu +36grammaa. Sinnikäs sissi, jota pitää herätellä aina välillä syömään, jotta varmasti saa tarpeeks maitoa. Rauhallisen oloinen neiti.

3. Laikkupoika. Ahne porsastelija, joka tunkee tissille väkisin. Kunnolla nautiskellen vetää maitoo napaansa. Paino lisääntyny syntymästä +42grammaa.

4. Musta tyttö Lyyli. Samanlainen ahne porsas, kun laikkupoika. Alusta asti pitäny isomman osaa (syntymäpaino sama kun laikkupojalla). Ja nyt paino +66grammaa. menee tissille vaikka väkisin ja kyljellään oikein nautiskelee antimista :)

Tällä hetkellä painot siis
1. 300g
2. 246g
3. 286g
4. 310g

Alussa Ronja oli hädissään jos ne piipitteli. Ei ymmärtäny, että ne unissaan vikisee. Se nenällään niitä välillä tökki mukkelismakkelis, et mikä oikein hätänä :)

Ronjalle on ruoka maistunu samoin juoma. Lihaliemi+vesi sekotusta oon antanu, jotta varmasti saa tarpeeks nestettä osakseen. Toissa yönä oli varmaan pakki sekaisin sen verran, että kämpässä oli aika paljon oksennusta ja kakkaa. Nyt vatsa rauhottunu ja viime yönä ei mitään, eikä edes pyytäny pihalle.

Nyt se menee jo ihmisiä ovelle vastaan ja mua tulee aina välillä sohvalle halailemaan. Ei enää ole niin tarkka, että pitäis koko aikaa olla pentujen vierellä :)

Ronja palautu synnytyksestä tosi hyvin. Joka päivä on toki vuotanu verta, mutta tosi pienissä määrin. Karva kiiltää ja lämmöt ei noussu kuumeen puolelle, joten sisältäkin kaikki kunnossa :)

On nuo pienet vaan niin ihmeellisiä :)

4 kommenttia:

 1. Uusi elämä on aina pieni ihme. Olivat ne syntyvät siten koiria tai ihmisiä:) Kiva, että pienoiset voivat hyvin! M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :)
   Onneks kaikki on sinnikkäitä ja pitää puolensa maidonsaannista. Vaikka välillä Elviiraa patistanki tissille, että saa taatusti tarpeeks :)

   Poista
 2. On ne niin pieniä vielä, kun ajattelee, että täyskokoinen normimäykky sais painaa rotumääritelmien mukaan max 9 kiloo. Tekemistä on vielä, että saavuttavat oman maksimipainonsa ;)

  Elviira <3 Mä sanon meidän Elliä joskus Elviiraksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ronjan nornaalipaino on 6.6kg. Toivottavasti pikku-elviirakin jäis samankokoiseks :) muut on jo yli 300g, Elviira 288g aamupunnituksessa :)

   Poista