6. marraskuuta 2013

Kuinka hankalaa on löytää koiralle takki?

Byäääh. Meinaa itku päästä. Olin jo niin innoissani, että tytöille (jommallekummalle) löyty toppatakki!

...ei natsannu...

Huuto.netistä lähinnä Elviiraa ajatellen huusin Hurtan pinkin sadetakin. Koko 45... Liika suuri, kummallekin. Väri ois niin ihana! Mutta Hurtan tapaan mun tytöille liian pitkät helmat, jalkalenkit on 15cm liian pitkät ja pituuttakin liiaks asti. Ne Hurtan tavalliset sade/toppatakit ei sovi mitenkään tytöille. 

Toinen tilaus oli tori.fistä ihana Rukan toppatakki! Kyselin erikseen mittoja ja kuulosti oikein passelilta. Miten voikaan yks takki kahelle muka niin samankokoselle koiralle olla erilainen päällä. 
-Elviiralle pituus ei riitä, huppu ei mene päähän, sisäpuolella oleva ympärimenevä kiinnitys menee ympäri.
-Ronjalle pituus passelimpi, jalkalenkit menee hyvin, sisäpuolen kiinnitys ei mahdu kii, huppu menee päähän. 

Molemmille silti varsinainen mahakappale ei istu ihan täydellisesti, vaan jää takaa avoimeks. 
Rukan takki on kokoa 35.

Mulla on myös Ronjalla Mastan koiran toppatakki, jonka oon pienennyttäny ja ompeluttanu siihen jalkalenkit. Mastan takki on ok rauhalliseen liikkeeseen, mutta sen verran "hevosloimimainen" ettei sen kanssa juoksuspurtteja oteta. Eli ei sopia Elviiran käyttöön. Koko 40. 

Trixien toppatakki, kokoa en muista. Istuu molemmille hyvin, pituus molemmilla vähän lyhyt ja Ronjalle mahakappale menee just ja just kiinni. Epsi on sen verran solakampi, että menee hyvin kiinni ainakin vielä. 

Molemmille on vielä sit villapaidat. Ronjalla ostettu ja Elviiralla itsetehty. 

Joku päivä tässä otan aikaa pukea ja kuvata takit koirien päällä havainnollistaakseni paremmin :)

Onko mun mäykyt vaan niin oudon muotosia, ettei niille löydy passeleita takkeja. Molemmat on pikkusia, matalia, rintavia, mutta pitkiä... Huoh :(

Ps. Elviiran paprut löyty! Huh!!

4 kommenttia:

 1. Yhtä vaikeaa täällä...Siksipä tilaanki mittatilauksena koirille :) Elmerille menee nyt hurtan fleecehaalari, mutta pippelille piti leikata lisää tilaa, ku kuminauha hiersi. Nyt sitte rupeen huhuilemaan tekijää pusakoille. En vaan jaksa etsiä enää sopivaa vaan tilaan heti passelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei sovi haalarit, Ronja ei pysty kävelemään jos on lahkeet :D hankalaa on! Teettääkkin oon aatellu, mut on sen verran arvokkaita, että sit ois tärkeetä ulkonäönki miellyttää. Pinkkiä pinkkiä ;)

   Poista
 2. Puikot heilumaan. tuo malli, jonka linkin laitan sinulle on helppo tehdä. ossi joka ei siedä mitään palttoita kantaa tuota jo löystynyttä vähän eriväristä villistä päällään iloisesti, kun tulee sellainen yli miinus 15. M-L ja Ossi
  http://ellit.fi/koti-ja-sisustus/kodinhoito-ja-talous/mayrakoiran-unelmapoolo

  VastaaPoista
 3. Voi kun osais puikoilla muutakin tehä, kun vaan heilutella :) tytöillä on villapaidat, mutta Ronja ei tarkene 10pakkasasteessa niin tarttee toppatakin.

  VastaaPoista