25. heinäkuuta 2013

Ronjalla olikin jo ikävä eläinlääkäriin...

"Univet plaaplaaplaa"
"Moikka, tota mun koiralla on varmaan nielutulehus. Se syö vimmatusti heinää, nuoleskelee lattioita pitkin kämppää nieleskelee ja kakoo. Et tartteis varmaan lääkärille tulla"
"Joo, no ei tuo kuulosta oikein nielutulehdukselta, mutta voittehan te tänne tulla jos haluatte"
"Joo, mielellään"
"käykö kello 14.01"
"joo käy"
"Joo selvä, eli tänne keljonkankaalle"
"jep, kiitti moi"

*hetken päästä*

-tuut, tuut, tuut-

"Univet plaaplaaplaa"
"No monica tässä taas terve, mä varasin äsken tolle mun mäyräkoiralle ajan ni oisko vaajakoskella mahollisesti aikoja"
"joo katotaas, no ois tossa 16.45"
"joo, se ois meitä lähempänä, kun tässä vaajakoskella oon"
"joo, siirretään se sinne"
"selvä kiitti mooooi"

Klo 17.00 lekurin vastaanotolle. Onneks Vilenin Nina oli lekurina ja nielutulehdusepäilynä mentiin. Tutkimista ja sorkkimista. Kaulassa imusolmukkeet jättimäiset ja lämpöä hiukan. Rauhotus ja nieluun kattelu. Jep, nielutulehdus. Aivan kuten epäilin edellispäivän googlailun perusteella.

Ronja tosiaan alko toissapäivän oleen hieman outo. Ja eilen se oli ihan tositositosi outo! Se ei rauhottunu kotona millään, käveli ympäri kämppää ja nuoleskeli mattoja ja lattioita. Suihkun jälkeen nuoli siellä lattiaa. Pyrki pihalle ja sinne, kun pääsi, niin laiduns hirveellä raivolla. Sisälle ei meinannu käskystä tulla millään! Klo 2.00 sain sen vihdoin rauhottuun ja nukkumaan!
Googlailun ja tuttujen oireiden perusteella aamulla soitto tosiaan ELL. Tässä lopputulos:

Parin päivän ajan Ronja on ollut levoton, kakistellut, syö heinää ja nuoleskelee lattioita. Pystyy kuitenkin syömään ruokaakin normaalisti. Oksentanut kertaalleen muutama päivä sitten ei sen jälkeen.

Status: Limakalvot, kta normaalit. Vatsa pehmeä, aristamaton. Kaulan imusolmukkeet voimakkaasti suurentuneet. Hieman lämpöä (39,1 astetta). Nielun palpaatio ei laukaise kakomista.

Ronja rauhoitettiin nielun tähystystä varten. Kurkunpää todella ärtyneen näköinen, ei risat kuitenkaan, viittaa nielutulehdukseen. Toimenpiteen jälkeen Ronja sai herätteen pistoksena ja heräili klinikalla. Kotona nukutuksessa toipuvaa potilasta pidetään lämpimässä paikassa lattiatasolla. Ruokaa ja vettä saa tarjota vasta, kun Ronja on täysin herännyt ja kävelee normaalisti.

Tutkimuksen yhteydessä Ronja sai kipulääkettä ja antibioottia pistoksena. Lääkityksiä jatketaan kotona huomisesta lähtien (antibiootti jo aamulla, kipulääke vasta illalla)

Jos oireilu ei ala helpottaa, ottakaa uudelleen yhteyttä!

Metacam- kipulääke
Clavaseptin- antibiootti

Pieni reppana pötköttelee viltin alla sohvalla <3


Heräilyä ootellen...
Vähän jo tolkkua...

Minkan häkkisängyssä vähän unilla, 
ettei muut mäykyt häirihe :)


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ronja vastaanottaa rapsutukset enemmän, kun mielellään :)

   Poista
 2. Toivottavasti paranee pian! Rapsuja :)

  VastaaPoista
 3. Imusolmukkeet jo pienentyny ja virtaa riittää! Mistään tulehduksesta ei ulkoisesti tietäis :) kiitos!

  VastaaPoista
 4. Voi typyä :/ Onneksi nyt sitten on päässyt jo takaisin entiselleen, hyvä peruskunto auttaa aina nopeaan paranemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enempihän tuo on 1-2v vaiva, mutta Ropo ikinuori päätti moisen sairastaa. Nopsaa kyllä ainaki pistos antibiootti imusolmukkeet "sulatti". Kohta Ropo on taas entistä ehompi :) reipas tyttö!

   Poista