15. huhtikuuta 2011

Tapaus Iines...

Rakas lemmikkini Iines eli Insku. Poikapupu. Oma kasvatti ja täyttää kesällä jo 10v.
Ronja on Iinekseen tutustunu jo ihan vauvana. Jolloin pelkäs mokomaa rusakkoa, noh olihan se 3 kertaa isompi, kun pikkukoira :)

Kesäsin Iines on ulkona häkissä ja Ronja käy hirveellä haukulla kiertämässä häkkiä ympäri. Häkin ympäri meneekin aina hyvin tampattu polku.

Nyt talvella Ronja on välillä käyny mun mukana ruokkimassa pupua ja kiltisti sitä haistellu ja pussaillu. Tänää otin pupusen sisälle kynsien leikkuuseen (joka tosin jäi, kun ei löytyny kynsisaksia). Istuin sohvalle ja annoin Ropolle luvan tulla viereen haistelemaan Iinestä. Siinä Ropo pupun naamaa ja korvia puhisti kunnes etuhampailla nappas pupun poskesta kiinni! 

Jeopjep, tais olla viimonen kerta, kun Ropotti puputtia tutkiskelee ilman että on verkko välissä :P


4 kommenttia:

  1. Itsekin haluaisin ottaa kanin lemmikiksi, mutta koska Pipsa on (ainakin periaatteessa) metsästyskoira, en koskaan voi ottaa pitkäkorvaa lemmikiksi. Ollaan kokeiltu "kanikontaktia" kaverillani, jossa Pipsa on ollut hoidoissa, niillä tuloksilla että koira haukkuu pupua hullunkiilto silmissä ja aivan apinanraivolla. Pupun haju laukaisee koirassa voimakkaat riistavietit, joille se ei voi mitään.

    Ja koska toivon, että koira joskus jopa ajaisi jänistä, on ehkä turhan ristiriitaista hommata lemmikkikani, jota ei kotona saa jahdata, mutta metsässä kuitenkin pitäisi samanlaisen hajun perässä pinkoa. Noooo, onneksi meidän isäntä onkin allerginen kaneille, se helpotaa tätä pupukuumetta :)

    VastaaPoista
  2. Puput on kyllä mahtavia ja ihania lemmikkejä :)Ronjakin niistä tykkää.. Näköjään nykyään tykkää liiankin kanssa. Liekkö heränny tuo riistavietti kun ollaa viime vuonna verijälellä käyty pari kertaa... Aikasemmin kun se ei ihan noin kovasti ollu pupun perään.

    Pidetään siis molemmat hengissä ja turvallisen välimatkan päässä toisistaan :)

    VastaaPoista
  3. heips! löysin sattumalta blogisi ja ajattelin tulla tänne fiilistelemään :D Samasta kennelistä on nimittäin meidänkin mäyrisvauva (Symbolic Queen): http://doo-ooris.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. AAAA, ihanaa mahtavaa lisää Symbolic Kennelin kasvatteja! Laitanpa teidät toho luettavien listaan ja joku päivä ajan kanssa käyn lukasemassa kaikki tähän astiset merkinnät :)

    VastaaPoista