21. marraskuuta 2011

Juokse Ronja, JUOKSE!!!!

Jepjep. Reipas ulkoiluhetki Vilma-mäykyn ja borderterrieri Pipsan kans. Kaukaloon heittelee palloo ja juoksemaan. Ideana suorastaan loistava! Mutta mitä tekee Ronja. Juoksee muutaman kerran perässä haukkuen toisten korviin varmaa käskyä "ette juokse" ja loput ajasta hiimoili ja tsembaili iteksiään pitkin kaukaloo :D

Noh, olipa hyvä hetki treenata seuraamista. Eli koira sivulle, seuraa käsky, kesken kävelyn paikka (joka piti kaks kertaa sanoa ja jälkimmäisellä karjasta), hetken matkaa eteenpäin ja koira kutsuen luokse. Katsekontakti oli kerranki Ronjalla kohillaa! Se ku on tässä meiä yhteistyössä ollu aina ongelma, sen silmät ei vaa eksy ylös päi.

Kutinasta sen verra, että se on loppunu aikalailla kokonaan. 2 päivää vielä kortisonia jälellä. Netistä onnekseni luin, et kortisoni janottaa koiraa vietävästi. Yks ilta ihmettelin nimittäi keittiössä, ku Ronja kolkuttelee kuppeja. Huomasin veden loppuneen. Hilpasin vessaan hakemaan lisää, Ronja perässä seuraten. Tiukka katsekontakti vessasta keittiöön ja kupin ku laitto alas ni se hörppäs sen tyhjäks! Siinä vaiheessa äkkiä googlettamaan kortisoni koiralla ja sivuvaikutukset, josta kävi siis ilmi veden juonti. Eipä laiteta kuppia enää täyteen ettei hörpi ihtiään ähkyyn vedestä!

ps. Mitä pidätte uuesta ulkoasusta?

20. marraskuuta 2011

Mä ja mun frendi...

Ronja ja Vilma. Ronja oli kuvissa hieman pettyneen näkönen... Miks ihmeessä kuviin piti ottaa Vilmakin?? :D


kieli :P

19. marraskuuta 2011

Näyttely... peruttu.

Ronjanhan oli tarkotus osallistua Jyväskylään näyttelyyn. Kuten Siiri-serkunkin. Siiri osallistuu, Ronja ei. Keskiviikkona Ronja rapsutti ja kirputti ittiään normaalia enemmän. Kainaloista, päästä, takajaloista ja hännästä. Kielloista huolimatta hillitön raapiminen jatku ja jatku.

Villapaian pistin päälle, mutta sehä löyty eteisen lattialta aika välittömästi. Vaihtoehto tossut siis käyttöön. Ne ei taas kauhian kovaa suosiota saanu. Mutta yllätykseks torstai aamuna tossut oli edelleen jalassa.

Torstai aamuna 9.15 soitin Jyväskylään Pet-Amiin. Sain ajan 12.15. Ropo oli puettuna toppatakkiin ja tossuihin :) Vaaka näytti 6.55kg, ku punnituksen ja ilmottautumisen jälkee ooteltii huoneeseen pääsyä.

Huoneessa Ropo tutkittiin. Korvat oli siistit, anaalirauhaset t-o-d-e-l-l-a täynnä. Joka tuottaa ihmetystä, ku ei Ropo oo "vetäny kelkkaa" eikä nuollu hanuria olleskaa :o Ihosta otettii näytteitä, joista ei löytyny mitään. Tuomio: yliherkkyys jotakin kohtaan, kortisonikuurille jos ei mene illan aikana parempaan suuntaan.

Noh, ilta ooteltii... ei muutosta. Perjantai aamuna alotin siis kuurin ja näyttelyhaaveet heitettii romukoppaan.

Näyttelyt meille ei oo henki ja elämä, tottakai koiran terveys menee edellä. Näyttelyissä käyää mielenkiinnosta eikä verenmaku suussa. Kiva nähä muita koiria ja mielenkiinnolla ootella tuomarin paperia mitä koirasta sanotaan. Näyttely tahti ku on n. kerta vuoteen :) Tällä erää siis näyttelyt skipataa ja hoiellaa paukapää siloseks :)

Tässä vielä lekurin lappusesta lainaus...

"Ronjaa tutkittiin äkillisen kutinan takia. Eilen alkanut voimakas kutina, kutisee kauttaaltaan korvat, kainalot, nivuset, takajalkojen sisäpinnat, tassut. Muuten vointi hyvä.
Lämpö 38.6 eli normaali. Korvat siistin näköiset, ei tulehdusta. Nivusalueella ja kainaloissa iho vähän punoittava raapimisen seurauksena. Tassut siistit.
Nivusalueelta otetuissa raape- ja teippinäytteissä ei näkynyt mitään poikkeavaa kuten ulkoloisia tms.
Anaalirauhaset tarkistettiin, kummassakin aika paljon eritettä, varsinkin vasemmassa.
Oireet vaikuttavat yliherkkyysreaktiolta jollekkin, mikä on toistaiseksi epäselvää.
Hoito: lyhyt kortisonikuuri suun kautta kutinaa helpottamaan. Tänään voi myös seurata tilannetta, alkaako helpottamaan itsestään, voi olla ettei kuuria tarvitse aloittaa.
Ottakaa yhteyttä uudelleen jos oireet eivät helpota tai palaavat myöhemmin uudestaan.

Eläinlääkäri Piia Hentunen"

Töppöskuvia :)



7. marraskuuta 2011

Ronja, Ronja Ronja...


Ronja oli viikonloppuna Siirin kans porukoilla hoiossa. Tänää hain mäyriäisen kotio. Äite ehtiki soitella jo tänää... Ronja oli menny keittiönpöyälle ja ryöstäny äiteen kalkkunaleikkeet... PAKETISTA :D Äh, ruokarosvoilu jatkuu siis edellee tilaisuuden tullen... huoh, kuvasatoa ->


Ronja vietti nenäpäivää :o)

Luunsyöntiä...

:D

Ronjan kauppatuliaiset, hodari ja ranskiksia... Koiralle tarkotettuja siis :)

Josko tän kokonen luu kestäis hetken aikaa...

söpistelyä :)

3. marraskuuta 2011

Mitä kuuluu Ronja?

Moi!
No hyvää kuuluu. Mami ilmotti, mut näyttelyyn Jyväskylään. Aikoo muka ite tyylikkäästi esittää, koska viimeks en suostunu käveleen. Pah, jos mulle luvataan paljon herkkuja ni voin harkita. Mähä oon muutenki jo nii upee ja hieno, musta saa ottaa kuvia. Ei kai se kävely voi nii tarkkaa olla! Siiriserkku osallistuu kans. Mun täti vaan ei ite uskalla esittää lapsraukkaasa. Se ei oo yhtää nii rohkee, kun mun äiti!

Mun mielestä on aika mälsää, ku on märkää ja kylmää. Onneks voi vaa makoilla sisällä ja käyä pihalla jos huvittaa. Tai kyllähä irti juoksis, mut jos piuhassa ni plaaah :(


Lauantaina pääsen mummolaan hoitoon Siiriserkun kans. Mamma ja täti lähtee kattoon Chisua. Mummolassa on huippua. Siellä on 4 kissaa joita kiusata ja hevosen kakkaa pihalla jota syyä. Harmi vaan, ku lemmikkipupu Iines löyty 21.10 kuolleena kopistaan :( Sitä oli kans kiva kiusata.

Mut tässä musta tuoreita kuvia.




T. Ronja Onerva Båga